Opustila nás Hana Janečková

Hana Janečková
S lítostí jsme obdrželi zprávu, že nás opustila Hana Janečková, dlouholetá pracovnice a podporovatelka Diakonie ČCE, jedna z významných tváří pomoci, které utvářely život Diakonie od jejího znovuobnovení v roce 1989.

22/04/2024

Hana Janečková (1950 – 2024) patřila k zakladatelské generaci obnovené Diakonie a zásadním způsobem se podílela na jejím směřování v uplynulých dekádách. Vystudovala psychologii a sociologii. Zejména o druhém oboru lze mluvit jako o jejím celoživotním poslání. Odborně se zabývala veřejným zdravotnictvím a sociologií péče o seniory. Díky svému rozhledu a zahraničním kontaktům přinášela do Diakonie zásadní podněty – například pro péči o lidi s demencí či Alzheimerovou chorobou. V této oblasti díky Haně Janečkové získala Diakonie profesionální a dle jedné z našich základních hodnot fortelné know-how. S vděčností v srdci na Hanu vzpomínáme a v myšlenkách a modlitbách jsme s její širokou rodinou.